tisdag 29 oktober 2013

Nu är jag precis klar med drygt 40 macarons, jag provade att göra dom på italiensk maräng. Det var första gången jag gjorde det, det gick jättebra, inte ett enda skal sprack :)
Gick efter ett recept från Hello Sugar, här kan du gå för att se det.

Var nära att sabba allt, kokade sockerlösningen samtidigt som jag vispade marängen, kikade hela tiden på godistermometern, såg att den var nära 110 grader (den skulle upp i 118 grader), skrapade ner från kanterna i bunken där jag gjorde min maräng och fick sen se att sockerlagen var uppe i ca 130 grader och började se konstigt vit ut, jag skyndade mig och tog bort det från plattan och började slå i det i marängsmeten, på slutet i kastrullen började sockerlagen stelna, nån liten bit stelt socker kom med i marängen, det syns på skalet på några macarons men i övrigt gick det bra ändå. *pust*

Fyllningen är en smörkräm med hallon och citron.
Vispade upp 150 gram rumstempererat smör.
Blandade ihop 1,5 dl siktat florsocker med

1tsk vaniljsocker och hade i lite i taget.
Sen hade jag i 1 äggula och vispade krämen luftig, smaksatte sen det hela med silad hallonsylt, citronskal och juice från citronen.
Den här smörkrämen kommer jag att göra fler gånger.

2 kommentarer: