Recept: Ingela Lyckne
Efter gräddning skär man den i bitar. Jag gjorde en halv sats.
Jammi, Philadelfiaost, smör, vanilj och florsocker, en underbar kombination :)
Bulldeg till 48 st:
150 smör
5 dl mjölk
1pkt jäst
1 ägg + 1 till pensling (rumsvarmt)
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gr smör (rumsvarmt)
2 msk vaniljsocker (vaniljextrakt)
3 dl florsocker
100 gram Philadelphiaost (rumsvarmt)
Smält smör i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt ägg, socker och salt.
Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Den ska vara så!
Låt degen jäsa i 30 min. Platta sedan ut degen i smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan då degen är väldigt kletig. Gör 48 hål och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tsk i varje hål). Jäs 30 min igen. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 min i 200 grader. Skär den avsvalnade kakan i 48 bitar.
Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt ägg, socker och salt.
Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Den ska vara så!
Låt degen jäsa i 30 min. Platta sedan ut degen i smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan då degen är väldigt kletig. Gör 48 hål och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tsk i varje hål). Jäs 30 min igen. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 min i 200 grader. Skär den avsvalnade kakan i 48 bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar