torsdag 21 november 2013

Saffaransskorpor

Det är vad jag pysslat med att göra nu på kvällningen. Det är första gången jag bakar skorpor, dock inte sista för dom blev jättegoda. Det är saffransskorpor med apelsinsmak, gick efter Leilas recept. Uteslöt pistagen eftersom jag tyvärr inte tål det.



Här ligger dom på plåten och har gräddats i 20 min.


Nu är dom färdiga efter yttligare 15 min i ugn+ torkning till ugnen svalnat helt.

Ingredienser
100 g smör 
1 g saffran 
2 st ekologiska ägg 
2 st ekologiska apelsiner, rivet skal 
5 dl vetemjöl 
1.5 dl strösocker 
1.5 tsk bakpulver 
2 dl skalad pistagemandel (går att byta ut till annat man tycker om).

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
5. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
7. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
8. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
9. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar