söndag 24 november 2013

Kalljästa frukostfrallor

Det är skönt när det är helg, i går kväll blandade jag i ordning en deg som vi fick av Anna Öfverström från Kakburken, en grupp jag är jag i på facebook. Man skulle både blanda degen och forma små bröd på kvällen sen skulle dom jäsa över natten i kylskåp och nu på morgonen bakade vi av dom. Det blev väldigt goda frallor. Vi åt och njöt av nybakat bröd med ost och marmelad :)


Så här gör man om dessa:
25 gr jäst smulas i bunke, häll i 2 msk olja, 1/2 tsk salt, 1/2 msk socker, 3 dl kall mjölk,1/2 uppvispat ägg, 7-8 dl vetemjöl. Blanda, knåda lite, dela i 12 bitar. 
Lägg på plåt. Om du vill ha stilen som på källarfranska, mjöla in degbitarna innan du lägger dem på plåten. 
In i kylen med plåten övertäckt med plastfolie över natten. 
Ta ut dem, sätt ugnen på 225 grader och grädde sen i ca 10 minuter när ugnen blivit varm:) 
Om du vill ha vanliga morgonfrallor penslar du dem på morgonen med resten av äggblandningen och gräddar sen i 225 grader i ca 10 minuter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar